Prima pagina

Schimbati anotimpul

Statiunea de Cercetare - Dezvoltare Agricola Secuieni

Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricola Secuieni

 

Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricola Secuieni a fost infiintata la 1 ianuarie 1962, cand s-a realizat unificarea cercetarii agricole din zona, iar fosta statiune I.C.A.R. Targu-Frumos s-a transferat la Secuieni in scopul ridicarii nivelului agriculturii practice in partea de Nord-Vest a Podisului Central Moldovenesc, in conditiile nu prea prielnice ale unui climat temperat continental.
 
Este plasata in partea de S-E a judetului Neamt, intre coordonatele geografice de 26°5' longitudine estica si 46°5' latitudine nordica, la o altitudine de 205,7m fata de nivelul marii. Sediul unitatii este situat in comuna Secuieni, la o distanta de aproximativ 10 km de municipiul Roman si 30 km de municipiul Bacau.
 
Organizarea activitatii. Statiunea face parte din reteaua de statiuni zonale a Institutului de Cercetare Dezvoltare Agricola- Fundulea, activitatea fiind structurata in doua sectoare: Cercetare si Dezvoltare.

Activitatea de Cercetare: Principalul obiectiv al Statiunii consta in efectuarea de cercetari privind plantele cultivate pe terenuri arabile: cereale paioase, porumb, plante uleioase, leguminoase, textile si furajere.
 
Activitatea de dezvoltare: Continuator al activitatii de cercetare, sectorul de dezvoltare organizat pe cinci ferme vegetale, una zootehnica si doua sectoare, are rolul de a testa si verifica tehnologiile noi elaborate de sectorul de cercetare si de a asigura producerea de seminte din verigile biologice superioare, necesare pe care o serveste.

Relatii: S.C.D.A. Secuieni, com. Secuieni, Jud. Neamt, cod 5563;
tel. 0233/745136; fax: 0233/745137;
web: http://www.scda.ro; e-mail: scdasec@scda.ro

 


Galerie foto:

  • Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricola Secuieni
  • Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricola Secuieni
  • Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricola Secuieni
  • Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricola Secuieni
  • Producere de samanta la orzoaica
  • Producere de samanta la grau
  • Colectie plante medicinale
  • Colectie plante medicinale